Wet Schuldhulpverlening Natuurlijke Personen – WSNP afgewezen.

Wat is de Wet Schuldhulpverlening Natuurlijke Personen precies? Deze wettelijke regeling, afgekort WSNP kunnen we simpel voor u samenvatten. De WSNP-regeling biedt mensen met problematische schulden de mogelijkheid om, na het doorlopen van een langdurig traject, helemaal opnieuw te beginnen. Bij het beëindigen van een lang traject ontvangen de deelnemers namelijk een schone lei. Het ontvangen van deze schone lei, een schuldloze nieuwe start, is waar het allemaal om gaat. Er zijn echter behoorlijk wat verplichtingen waar u aan moet voldoen.

Ook de regels van de WSNP zijn soms moeilijk te begrijpen. Hierdoor gaan er tijdens het deelnemen aan de WSNP helaas regelmatig zaken mis. U kunt hierbij denken aan ongewenste tussentijdse beëindiging of een afwijzing van uw aanvraag WSNP. Is dit u overkomen? U hoeft echt niet meteen alle hoop op te geven, want er zijn meestal nog volop goede juridische mogelijkheden. Zullen we kijken wat ons WSNP-advocatenkantoor voor u kan betekenen?

WSNP afgewezen – in hoger beroep gaan

Is uw aanvraag WSNP afgewezen of is uw deelname aan de WSNP tussentijds beëindigd? Of heeft u, met zeer veel moeite, de hele WSNP route doorlopen maar is uw schone lei toch niet toegekend? U hoeft het hierbij niet te laten zitten als u het hiermee niet eens bent. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om in hoger beroep te gaan. Wilt u weten hoe dit zit? Binnen een termijn van 8 dagen kunt ook u, als uw WSNP is afgewezen gewoon in hoger beroep gaan. U heeft daarvoor wel een advocaat nodig want u kunt namelijk niet zelf een hoger beroep instellen. Een advocaat is, voor het instellen van een hoger beroep afwijzing WSNP wettelijk verplicht. U heeft, alweer wettelijk, ook altijd recht op een voor u betaalbare advocaat. Dit kan gratis (pro Deo)of voor zeer lage kosten. Deze advocaat kan namens u in hoger beroep gaan. Een gespecialiseerde WSNP advocaat kan u begeleiden, adviseren en helpen bij alle juridische zaken die met de WSNP te maken hebben.

Is uw WSNP afgewezen en wilt u in hoger beroep gaan? U heeft hiervoor 8 dagen de tijd. Dit lijkt misschien lang maar haast is toch wel geboden. Om veilig binnen deze termijn te blijven kunt u het beste gelijk contact opnemen met een WSNP advocatenkantoor. Zo weet u zeker dat u tijdig in hoger beroep gaat en uw WSNP afwijzing nog kunt laten herzien.

Opnieuw aanvragen WSNP afgewezen

Ook voor het opnieuw aanvragen WSNP kunt u gebruik maken van een ervaren WSNP advocaat. Bij het opstellen van uw nieuwe aanvraag WSNP kan onze ervaring en juridische kennis een groot verschil maken. Doordat een advocaat met de benodigde expertise alle regels kent, is ook de haalbaarheid van uw aanvraag toetsbaar. Dit betekend dat een WSNP advocaat u deskundig kan adviseren. Om deze reden is het voor u altijd beter om voor het opnieuw aanvragen WSNP afgewezen een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak kunt u alle zaken persoonlijk en vertrouwelijk doornemen. Is uw WSNP afgewezen vanwege fraude of een misdrijf? Of bent u bij een eerdere schuldhulpsanering uw financiële verplichtingen niet nagekomen? Bij uw nieuwe aanvraag WSNP afgewezen zijn dit soort dingen allemaal van belang.

Wanneer een rechter namelijk vermoedt of verwacht dat u niet te goeder trouw bent, kan dit een reden zijn voor afwijzing. Wilt u hierover een oriënterend gesprek waarin de haalbaarheid van uw nieuwe aanvraag WSNP afgewezen aan bod komt? Uiteraard is een gesprek met een van onze WSNP advocaten 100% vertrouwelijk. U kunt ons bellen, mailen of appen voor een discreet gesprek. U kunt rekenen op een deskundig juridisch advies over de haalbaarheid van het opnieuw aanvragen WSNP.

Niet toegelaten tot WSNP

Nadat u samen met schuldhulpverlening, de gemeentelijke instanties en uw bewindvoerder uw financiële situatie in kaart heeft gebracht en al uw papieren in orde zijn kunt u de aanvraag doen voor de WSNP. Heeft u een aanvraag gedaan en bent u niet toegelaten tot de WSNP? Dat is natuurlijk een flinke domper en we begrijpen dat u best teleurgesteld bent. U hoeft toch nog niet op te geven of de moed te laten zakken. Want ook nadat u niet bent toegelaten tot de WSNP zijn er nog steeds mogelijkheden. U kunt namelijk tegen deze afwijzing bezwaar maken. Hiervoor kunt u (gratis of tegen lage kosten) gebruik maken van een gespecialiseerde WSNP advocaat. Heeft u een brief ontvangen waarin staat dat u niet bent toegelaten tot de WSNP? Belt u ons dan gelijk op voor een gesprek en neem deze afwijzingsbrief mee. U hoeft niet lang te wachten, want door de termijn van 8 dagen voor een officieel bezwaar, handelen we altijd snel. Heeft u direct schuldhulp nodig en wilt u een goede WSNP advocaat op uw zaak zetten? Neem meteen contact met ons op. WSNP verplichtingen Alle deelnemers aan de WSNP regeling hebben de nodige verplichtingen. Doet u mee aan de regeling dan dient u zich hier uiteraard aan te houden.

Als advocaat letten we goed op uw rechten en informeren we u ook over uw verplichtingen. Het is voor het behalen van een schone lei absoluut noodzakelijk dat u goed op de hoogte bent en weet waaraan u moet voldoen. Wilt u weten wat de WSNP verplichtingen zoal zijn? In een persoonlijk gesprek met uw WSNP advocaat bespreken we uw verplichtingen tot in alle details. Hierdoor krijgt u een goed inzicht, op persoonlijk niveau, over alle regels en voorwaarden. We willen u nu alvast wel de algemene WSNP verplichtingen vertellen, in begrijpelijk Nederlands. Onder de WSNP verplichtingen vallen onder meer dat u maandelijks uw bewindvoerder op de hoogte houdt van uw financiën. Dit kunt u doen door het scannen of kopiëren van uw loonstroken of uitkeringsspecificaties. Deze gegevens stuurt u iedere maand op.

 

Wordt misschien uw huur verhoogd? Dan stuurt u ook hiervan een kopie naar uw bewindvoerder. Een van de belangrijkste WSNP verplichtingen is het voorkomen van nieuwe schulden. Wilt u precies weten wat uw rechten en uw plichten zijn op het gebied van de WSNP? Of heeft u een andere vraag over uw deelname aan de regeling Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen? U mag hiervoor altijd een afspraak met ons maken. Uw advocaat kan u alle inlichtingen geven, afgestemd op uw persoonlijke situatie.

  • WSNP Dwangakkoord
  • Hoger beroep WSNP
  • Weigering schone lei
  • Eindzitting WSNP
  • Beslissing rechter-commisaris
  • WSNP Afgewezen
  • Tussentijdse beindiging WSNP

In welke situatie je ook bevindt, aarzel niet en neem snel contact op met afgewezenwsnp.nl – ze kunnen je vrij snel helpen en zorgen ervoor dat je problemen serieus worden aangepakt. De WSNP advocaten zijn gespecialiseerd in dit soort zaken, aarzel daarom niet en schakel de hulp van een professional in.

https://www.afgewezenwsnp.nl/