BWB Law
Image default
Society / Law

We BBQ- en steeds meer vegetarisch

Wat is er bij mooi zomerweer meer nodig dan een gezellige barbecue? Barbecueën kan even goed zonder vlees. Het aantal vegetariërs neemt ook bij ons sterk toe en dat laat zich ook aan de BBQ gevoelen. Hoe pakken we dat nu best aan, dat vegetarisch barbecueën?. 

Kies voluit voor typische barbecuegroenten 

Sommige groenten voelen zich beter thuis op de grill dan anderen. Zachte groenten laten zich nu eenmaal makkelijker grillen dan hun harde varianten. Hardere groenten kun je vooraf best blancheren. Ze zijn dan sneller gaar en behouden hun kleur.

Vleesvervangers op de vegetarische BBQ 

Vleesvervangers op de vegetarische BBQ zorgen voor een ander verhaal. De meeste vleesvervangers en vooral vegetarische hamburgers of worsten zijn vaak ongeschikt om te grillen. Hun textuur kan snel veranderen en dan worden ze weinig aantrekkelijk, smakelijk zijn ze dan ook niet. Ze lijken dan meer op karton. Controleer ze grondig en lees hun label voor je ze koopt. 

Groenten marineren 

Vlees voor de BBQ wordt vaak gemarineerd, maar ook bij groenten smaakt een aangepaste marinade heerlijk. Probeer voor je groenten eens een marinade met sinaasappel, gember en look. Hou je van meer pittige marinade? Daar komen vooral chili, koriander en limoen voor in aanmerking. Bij groenten die je geen marinade geeft gebruik je best voldoende vetstof (bij voorkeur olijfolie). Groenten bevatten geen vetten en die zijn in beperkte mate nodig om ze te kunnen grillen. 

Aangepaste sauzen 

Een barbecue kan niet zonder aangepaste sauzen. Dat is ook zo bij een vegetarische barbecue. Pas je sauzen wel zodat ze bij de groenten passen. Probeer dan eens een sausje van geroosterde tomaten. Barbecueën kan niet zonder grillkruiden en dat is ook zo bij een vegetarische BBQ. Gebruik vooral tijm en rozemarijn om de typische grillsmaak te verkrijgen. Houd vlees en groenten altijd gescheiden op het rooster van je BBQ zodat groenten geen vleessmaak krijgen. 

Vegetarische BBQ voor kinderen 

Maak een vegetarische BBQ ook voor je kinderen aangenaam. Kies ook zeker voor de groenten die je kinderen lusten. 

Ook onze supermarkten spelen meer en meer in op de trend van vegetarisch barbecueën. Dat is zeker zo met Albert Heijn. Je hoeft maar de Albert Heijn folder na te kijken om vele leuke aanbiedingen te ontdekken.

https://www.folderbode.be/nl