BWB Law
Image default
Society / Law

Wat te doen met inbreuk op het merkenrecht?

Ben je merkhouder? En wil je graag weten wat je moet doen als iemand inbreuk maakt op jouw merkenrecht? Wij gaan je alles vertellen in dit artikel. Weet je niet zeker of je houder bent van een merk? Ook dan is dit artikel interessant. Wij gaan je namelijk ook vertellen wat precies de definitie is van dit begrip en wanneer je jezelf houder van een merk mag noemen. Wat daarnaast ook interessant is om te weten, is wat een merk precies is? Wat behoort er allemaal tot een merk en wanneer is een werk officieel een merk? Lees snel verder en wij vertellen het je. 

Het merkenrecht

Een merk beschermt bijvoorbeeld een naam of logo of ander onderscheidingsteken van een bedrijf of organisatie. Dit geldt ook voor een product of een dienst. Het gaat hierbij om woord- en beeldmerken die geregistreerd kunnen worden als merk. Dit kan bij het BBIE: Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Dit kun je zelf doen als bedrijf of organisatie, maar het kan ook via een advocaat die gespecialiseerd is in het merkenrecht. Wanneer je het woord- of beeldmerk laat registreren zorg je voor merkenrechtelijke bescherming.

Welke rechten heeft de houder?

De houder van een merkenrecht heeft rechten die een ander niet heeft. Niemand mag zonder toestemming een teken of tekst gebruiken dat lijkt op het merk of soortgelijke producten of diensten. Het gebruik van een merknaam zonder toestemming behoort tot schending van het merkenrecht en dit wordt dan ook niet zomaar getolereerd. Heb je het merkenrecht overtreden? Dan kom je daar niet zomaar mee weg. Sterker nog: het kan voor grote problemen zorgen. Wees vanaf het eerste moment verstandig en schakel de hulp in van een jurist of advocaat. Zeker wanneer je zelf weinig tot geen kennis hebt over dit onderwerp is het raadzaam om hulp in te schakelen, bekijk voor meer info https://www.lawfox.nl/intellectueel-eigendomsrecht/inbreuk-merkenrecht/.

https://www.lawfox.nl/intellectueel-eigendomsrecht/inbreuk-merkenrecht/.