BWB Law
Image default
Offers

Wat te doen bij brandschade

Brandschade is het resultaat na een brand van grote of kleine omvang. Wat doet u dan met de schoonmaak ervan en hoe en wat met de verzekering? De dekking voor brandschade is gelukkig wel te vinden in zowel de opstal- als de inboedelverzekering. Er komt veel op u af wanneer u te maken hebt gehad met brand. De brandweer komt als eerste langs om de brand te blussen. Direct daarna komt iemand van Stichting Salvage bij u op bezoek om het eerste contact met de verzekering te leggen.

De hulp bij brand komt snel op gang zodat u er in de eerste instantie niet alleen voor hoeft te staan. Wij van Schadeoplossing Nederland B.V. vinden het soms allemaal nét even te snel gaan. De brand wordt bijvoorbeeld regelmatig erg snel schoongemaakt en indien de verzekering een vergoeding wil uitkering waarmee de brand niet te herstellen is, dan is de gedupeerde plotseling aan zijn of haar lot overgelaten met alle financiele gevolgen van dien. Alles is schoongemaakt, er valt dus niets meer opnieuw te inventariseren of te bewijzen.

Wij van Schadeoplossing Nederland B.V. zien liever dat men eerst een onafhankelijke expert laten langskomen bij brand zodat de inventarisatie van de schade onafhankelijk en grondig uitgevoerd kan worden. Dit kan u als gedupeerde erg veel problemen in de toekomst besparen. Helaas zijn nog maar weinig mensen in Nederland op de hoogte van zijn of haar rechten bij brand. Die onafhankelijke expert waar we het over hebben, is de contra-expert. U mag volgens de polisvoorwaarden van uw verzekering een contra-expert inschakelen. Veel mensen weten dit niet, want zeg nou zelf.. heeft u de polisvoorwaarden helemaal doorgelezen?

Soms gaan mensen uit kostenbesparing (omdat zij geen volledige vergoeding van de verzekering kunnen ontvangen) zelf aan de slag met het schoonmaken van de brandschade. Dit zou in veel gevallen niet nodig zijn geweest als zij de schadeclaim samen met een contra-expert hadden ingediend. Nadat zij alles weer netjes hebben schoongemaakt en geschilderd, blijft de geur van brand vaak hangen. Dat komt omdat daar speciale apparatuur voor nodig is. De spullen, muren en vloeren hebben een zogenaamde ozonbehandeling nodig om van de brandgeur af te komen.

U ziet het, geen juiste vergoeding voor de brandschade kan een hoop problemen met zich meebrengen. Vaak is dit allemaal niet nodig waneer u de onafhankelijke experts van Schadeoplossing Nederland B.V. inschakelt. Bel 088 – 888 5000 of ga naar de website van Schadeoplossing Nederland B.V. om uw brandschade bij hen te melden.

 

 

 

 

https://schadeoplossing.nl/brandschade