BWB Law
Image default
Society / Law

Merken

Merken

Als je een bedrijf gaat beginnen is er niks mooiers dan een goede start. Aan de andere kant is er ook niks irritanter dan een concullega die net op het moment dat jij begint een vergelijkbare naam gaat vastleggen. Daarom is het verstandig om een merken adviesbureau in te schakelen als je gaat starten.

Maar niet alleen als starter is merkregistratie belangrijk. Als je al jaren een bedrijf hebt, dan wil je niet dat andere partijen mee willen varen op het succes van jouw naam. Daarom is het ook dan zaak om jouw merknaam te registreren. Bij nieuwe producten en diensten of simpelweg omdat je er nooit aan had gedacht om jouw naam te beschermen.

De kosten voor een registratie lopen uiteen. De ene partij heeft meer ervaring en vraagt hogere kosten voor beter onderzoek en de andere kan jouw merknaam registreren voor bijzonder lage bedragen als 375 tot 400 euro.

Het is de keuze die je maakt. Uitgebreid advies en voorkomen van bezwaren en weigering of lage kosten zonder advies. In dat laatste geval is het risico dat je naam geweigerd wordt groter en loop je ook een aanzienlijke kans op een bezwaarprocedure.

Naast bescherming biedt een geregistreerd merk ook waarde. Dit vergeten veel organisaties, maar is een belangrijk onderdeel van gezonde bedrijfsvoering. Een geregistreerd merk bouwt namelijk waarde op via de balans van de onderneming.

Een niet-geregistreerd merk kan dat nooit bereiken en dat is zonde. Zeker als je ooit jouw bedrijf gaat verkopen. Bijvoorbeeld via een management buy out aan het personeel of een manager.

 

https://www.managementbuyout.nl