BWB Law
Image default
Society / Law

Letsel wat niet zichtbaar is

Het ontstaan van een whiplash, hoe gebeurt dat eigenlijk? Het krijgen van een whiplash kan op vele manieren. Toch hoor en merk je vaak van mensen die een whiplash hebben dat dit komt door een auto ongeluk. Wanneer je te maken hebt gehad met een auto ongeluk en je hierbij vanachter bent aangereden is de kans groot dat je hier letsel aan over houdt.

Niet zichtbaar letsel

Als je te maken hebt met een whiplash letselschade of een andere vorm van letselschade is de kans groot dat je dit niet in eerste instantie merkt en het dus ook niet zichtbaar is. Dit betekend echter niet dat je geen schade aan je lichaam hebt. Bij veel gevallen is dit pijn die je vanaf buitenaf niet kan zien. Het is dan ook moeilijk in eerste instantie te constateren dat er letselschade is. Om ervoor te zorgen dat je er zeker van bent dat je niks aan een ongeluk hebt overhouden is het verstandig wanneer je te maken hebt gehad met een ongeluk je een control laat doen door het ziekenhuis of de huisarts. Dit moet natuurlijk wel op gronde van bepaalde klachten. Deze klachten kunnen heel onschuldig lijken, denk bijvoorbeeld aan het hebben van hoofdpijn of nekklachten.

De procedure bij een whiplash

Het krijgen van een whiplash is in eerste instantie al er vervelend, daarnaast kan het ook nog voorkomen dat je hier een heel traject voor in moet gaan. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om te werken als je te maken krijgt met een whiplash. Dit betekend dan ook dat de schade en de kosten bij de andere partij worden verhaald. Op dit moment is de kans groot dat je al genoeg aan je hoofd hebt en je hier dus niet mee bezig wilt gaan. Op dat moment kan je ervoor kiezen om een letselschade advocaat in te schakelen. Wanneer je dit doet betekent dit dat je eigenlijk alle aspecten rondom het uitzoeken en regelen van de schadevergoeding uit handen geeft. Dit kan ervoor zorgen dat jij zelf beter tot rust komt en ook kan kijken hoe het verder gaat en wat je kan doen om de schade voor jezelf zo goed mogelijk te beperken.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/