Laat jouw merk bewaken door een merkbureau

Een merkbureau geeft advies over jouw merk

Ben jij een eigenaar van een sterk onderscheidend merk? Dan is er een kleine kans dat er een conflict zal ontstaan over de geldigheid van jouw merk. Of ben je eigenaar van een algemeen en beschrijvend merk? In dat geval is de kans groot dat er een conflict zal ontstaan over de geldigheid van jouw merk. Natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk om zelf te bepalen wanneer een merk ster, algemeen of beschrijvend is. Een merkbureau kan je daarentegen precies vertellen in welke categorie jouw merk valt. Een merkbureau zal je precies vertellen wat een merk sterk maakt en geeft advies.

 

Waarom een abonnement nemen op merkbewaking?

Op het moment dat jij al een tijdje gebruik maakt van een merk, dan kan het voorkomen dat andere mensen gebruik maken met het succes van jouw merk. Zo kan je jouw eigen merk bijvoorbeeld tegenkomen op producten of diensten die hetzelfde zijn als de producten of diensten die jij aanbiedt. Daardoor kan verwarring ontstaan en zal financiële schade volgen. Maar hoe kom je er precies achter dat anderen gebruik maken van jouw merk? Dat kan door een abonnement te nemen op merkbewaking. Door merkbewaking wordt je op de hoogte gehouden op het moment dat er inbreuk is gepleegd en kan je samen met het merkbureau overleggen wat je hiertegen wilt doen.

 

Waar kan het merkbureau mee helpen?

We hebben net al even besproken dat het merkbureau advies kan geven over jouw merk en aan de hand van merkbewaking jou op de hoogte kan houden van inbreuk op jouw merk. Daarnaast werkt het merkbureau samen met een advocatenkantoor en kan je op het moment dat er inbreuk is gepleegd terecht bij dit advocatenkantoor. Deze advocaten geven je dan juridisch advies en staan je bij op het moment dat er sprake zal zijn van een rechtszaak.