Ik wil mijn merk registreren, hoe doe ik dit?

Waar kan ik mijn merk laten registreren?

Als je van plan bent om een merk te laten registreren, dan ben je bij Registreermijnmerk aan het juiste adres. Waarom kies je voor Registreermijnmerk als merkenbureau? Registreermijnmerk is in staat om jouw merk te deponeren, registreren en beschermen. Daarnaast voorziet het merkenkantoor je van een gratis merkonderzoek en kan het je helpen om de merkregistratie te verlengen. Hierdoor hoef je je niet druk te maken om het feit dat iemand anders misbruik maakt van jouw merk of dat iemand jouw merk gaat namaken. Hier kan je namelijk tegen optreden. Registreermijnmerk is gelieerd aan een advocatenkantoor. Het voordeel hiervan is dat als er toch een juridisch conflict ontstaat omtrent merkenrecht, de advocaten van dit advocatenkantoor je bij kunnen staan. Dit biedt net iets meer bescherming en zekerheid.

 

De juiste begeleiding bij een merkregistratie

Er is de nodige expertise vereist voor een merkregistratie. De procedure is immers een specialisme en kost de nodige tijd. Daarom is zorgvuldige begeleiding vanuit het merkenbureau belangrijk. Hierdoor kan je jezelf volledig focussen op de onderneming, wetende dat de merkregistratie procedure op de juiste manier wordt uitgevoerd. Wil je precies weten wat Registreermijnmerk voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

 

Waarom laat je een merk registreren?

Een logische vraag die jij jezelf vooraf zou kunnen stelen is “waarom zou ik een merkregistratie laten uitvoeren voor mijn merk”. Er zijn verschillende redenen waarom dit goed is voor jouw onderneming. Als je een merk laat registreren dan wordt het merk namelijk opgenomen in het merkenregister. Vanaf dan mag je het “registered trademark” voeren bij je merknaam. Daarnaast krijg je het exclusieve recht om jouw merk te gebruiken in relatie tot bepaalde producten en diensten binnen een bepaald gebied. Bij dit gebied kan je denken aan wereldwijd, de Europese Unie en de Benelux.