Hoe veel jaar kan de cv-ketel mee?

Bwblawg

 

Een cv-ketel is een dure investering, maar u krijgt er wel een warm huis voor terug. Maar de vraag is: ‘hoelang gaat mijn cv-ketel nou eigenlijk mee’. In dit artikel geven wij daar uitgebreid antwoord op en vertellen wij hoe u zo lang mogelijk kunt genieten van een goed werkende ketel.

Gemiddelde levensduur

De levensduur van een cv-ketel kan sterk verschillen per soort ketel en door hoe er mee wordt omgegaan: wordt de ketel jaarlijks onderhouden en wordt de ketel met regelmaat ontlucht? Dit zijn slechts 2 factoren die meespelen bij het bepalen van de levensduur. Gemiddeld genomen gaat een cv-ketel 15 jaar mee, maar dit kan makkelijk 5 tot 10 jaar verlengt worden.

Moet ik mijn cv-ketel vervangen?

Als u een hele oude cv-ketel heeft die technische ver achter loopt op de cv-ketels die tegenwoordig verkocht worden, kan het verstandig zijn om uw cv-ketel te vervangen voor een nieuwe. De nieuwe cv-ketels gaan, doordat ze technische een stuk vooruit zijn gegaan, een stuk langer mee en daarom zijn die 1 á 2 jaar rek met uw oude ketel te verwaarlozen.

Hoe zorg ik dat mijn nieuwe cv-ketel zo lang mogelijk mee gaat?

Wij raden u aan om een onderhoudscontract af te nemen bij uw loodgieter of bij de installateur van uw cv-ketel. Door een onderhoudscontract af te nemen zorgt u niet alleen voor een specialist die één keer in de 1 á 2 jaar bij u langs komt voor het onderhoud, maar zorgt u ook dat u altijd snel wordt geholpen bij een defect. Goed en frequent onderhoud kan de levensduur van uw cv-ketel minimaal 10 jaar verlengen. SAM Loodgieter Leiden zorgt voor het onderhouden van uw cv-ketel. Bel 071-7330160 en laat een loodgieter langskomen om uw cv-ketel van onderhoud te voorzien!