BWB Law
Image default
Society / Law

Een arbeidsdeskundig onderzoek van AdXpert!

Een arbeidsdeskundig onderzoek schept duidelijkheid, en geeft antwoorden op vragen van veel van onze klanten. Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft zekerheid waar onzekerheid heerst, en zorgt voor efficiëntie waar dingen te lang duren en te bureaucratisch zijn. Wanneer kiezen voor een arbeidsdeskundig onderzoek? Wanneer een werknemer, eventueel voor een langere tijd, arbeidsongeschikt is. Dan zijn er vaak veel vragen waar een arbeidsdeskundig onderzoek antwoord op kan geven. Wat doet AdXpert bij een arbeidsdeskundig onderzoek? Er worden dan door geschikte experts interviews afgenomen, die vervolgens leiden tot een conclusie. Een conclusie die bepaalt of de werknemer terug kan keren naar de eigen werkplek, of een andere werkplek, eventueel door het werk passend te maken.

Wanneer kiezen voor een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek kan het beste uitgevoerd worden wanneer je antwoorden wilt. Antwoorden op vragen als: is het mogelijk voor de werknemer om in de nabije toekomst terug te keren naar de eigen werkplek? Of, hoe belastbaar is de werknemer op dit moment? Of, is er eventueel een andere functie binnen de organisatie voor de werknemer? Verder kan een arbeidsdeskundig onderzoek ook vragen beantwoorden als: is het nodig om te zoeken naar een werkplek die niet binnen de eigen organisatie zit? Soms is dit voor de werknemer en werkgever de beste optie, maar dan wordt de werknemer begeleid in de zoektocht naar een nieuwe werkplek, met trainingen en arbeidsdeskundige experts.

Het verschil tussen het eerste en het tweede spoor

Bij een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert kan het op het eerste spoor of op het tweede spoor gaan. We hebben er al over gepraat, de hint ligt in de naam. Op het eerste spoor blijft de werknemer bij de originele organisatie, eventueel door het werk passender te maken of een andere werkplek te vinden. Bij een arbeidsdeskundig onderzoek van het tweede spoor, is het echter zo dat de werknemer op zoek gaat naar werk bij een andere organisatie, oftewel een andere richting in het leven. Bij AdXpert zijn de vervolgopties van beide sporen mogelijk, wat prettig is omdat de werknemer met dezelfde mensen werkt bij het vervolgonderzoek.