De advocaat in Ede staat u bij zowel een fusie als een overname

Bwblawg

Denkt u erover om te gaan fuseren of een bedrijf over te nemen, dan kunt u zeker de kennis en kunde van een advocaat in Ede goed gebruiken. Fusies en overnames zijn namelijk twee van de meest miskende woorden in het bedrijfsleven. Beide termen worden gebruikt in verband met de toetreding van twee bedrijven, maar er zijn belangrijke verschillen in gebruik. Een overname verwijst naar de overname van een bedrijf dat een ander bedrijf overneemt, terwijl een fusie beschrijft dat twee bedrijven gelijkwaardige partners worden.

Advocaat in Ede is uw steun en toeverlaat bij moeilijke kwesties: Overname

Een advocaat in Ede is zeker aan te raden als het gaat om moeilijke (bedrijfs)kwesties. Het komt niet vaak voor dat je als bedrijfseigenaar voor de uitdaging komt te staan ja of nee te zeggen tegen een overname. Het is goed om alle ins en outs te weten, alvorens tot een beslissing over te gaan. De professionals van Vallei Advocaten & Mediators hebben al meer dan eens met dit bijltje gehakt. Realiseert u zich wel dat bij een overname een bedrijf een ander doelwit zoekt en koopt en de enige eigenaar van beide wordt? U kunt zomaar uitgeschakeld worden, wat misschien helemaal niet uw wens is. De doelonderneming houdt dan op te bestaan en haar participaties worden door de nieuwe onderneming overgenomen. Bij een overname zijn de twee betrokken bedrijven niet hetzelfde; één bedrijf is financieel sterker en overweldigt het zwakkere bedrijf. Ze kunnen vriendelijk of onvriendelijk zijn. Als de doelonderneming niet wil worden overgenomen, wordt het een vijandige overname genoemd. Dan is gepaste hulp zeker welkom.

Fusie

Een fusie is het resultaat van de fusie van twee bedrijven en de oprichting van een nieuwe onderneming. Er ontstaat een nieuwe identiteit en beide bedrijven delen hetzelfde aandeel in eigendom en winst. De aandelen van beide bedrijven worden afgelost en er worden nieuwe aandelen uitgegeven in de nieuwe bedrijfsnaam. Er vindt een fusie plaats van bedrijven van vergelijkbare omvang en financiële positie, waarbij twee zwakke bedrijven worden overgenomen en financieel worden versterkt. Het is een vriendschappelijke transactie, aangezien beide bedrijven akkoord gaan met de overeenkomst en beide bedrijven meestal profiteren van de overeenkomst.

Voor- en nadelen

In termen van winstgevendheid hebben zowel fusies als overnames voor- en nadelen. Fusies vereisen geen geld om de individuele macht van elk bedrijf te vervolledigen. Overnames vereisen grote hoeveelheden contant geld, maar de macht van de koper is absoluut. Laat u goed informeren om spijt te voorkomen.