Animatie laten maken in Nederland

Bwblawg

Animatie laten maken in Nederland

Er zijn een hele hoop bedrijven in Nederland te vinden, ieder bedrijf moet zo weer zelf moeite doen om in de kijker te komen van de potentiele klant. De meeste bedrijven proberen dit om te doen door een reclame filmpje te maken, echter is dit altijd wat er al gebeurt. Hierdoor is het zo dat mensen niet meer echt op aan het letten zijn als ze een filmpje zien. Ze denken van: “ach, het is maar reclame”. Zo letten ze niet op, je kunt dit echter oplossen door een animatie te laten maken. Hierdoor wordt de boodschap beter op de kijker opgebracht. Dit is dan ook precies wat je wilt bereiken met een animatie, je moet er alles aan doen om de kijker te bereiken.

De voordelen van een animatie

Een animatie is een korte video die gemaakt wordt aan de hand van illustraties, dit zijn gewoon kinderlijke stijl tekeningetjes. Het bijzondere hiervan is dat je dit niet zo vaak ziet, zo valt de video sneller op. Dit slaat dus weer terug op het overbrengen van de boodschap. Ook is een animatie vaak goedkoper dan een normale video, je hebt namelijk geen acteurs nodig die je elke keer weer moet inschakelen. Ook is het zo dat je minder tijd kwijt bent, een animatie is namelijk sneller in elkaar gemonteerd.

Het proces van een animatie

Je moet een paar stappen ondernemen om een animatie te maken. Het allereerste is het maken van het script. Dit is de boodschap die je over wilt brengen op iedereen die de video ziet. Het is dan ook belangrijk dat je hier toch wel over na denkt. Met dit script gaat het bedrijf aan de slag om een tekening te maken van het verhaal. Dit verhaaltje heet het story board. Het story board is wat gebruikt zal worden om uiteindelijk alles in elkaar te zetten. Het is altijd leuk om te zien hoe het er uit gaat zien, een story board helpt hier ontzettend mee.

Een animatie laten maken in Nederland is dus een erg goed middel om makkelijker een boodschap beter over te brengen op en kijker. Door de vernieuwing kun je heel erg eenvoudig het jongere publiek aantrekken. Je moet wel even een beetje kijken welke bedrijven goed zijn, neem dus eens een kijkje door de lijst met beste bedrijven op internet. Zo kun je zien welke projecten ze al gedaan hebben. Donker Media