BWB Law
Image default
Society / Law

Advocaat met de specialisatie ‘internetrecht’

Laten we direct met de deur in huisvallen: het internetrecht bestaat helemaal niet. Toch wordt dit ‘rechtsgebied’ in de volksmond vaak gebruikt. Dit komt omdat het internet recht een verzamelnaam is voor allerlei verschillende rechten die op de een of andere manier een link hebben met rechtsgebieden die zich online afspelen en te maken hebben met het internet. Er zijn wetten en rechtsgebieden die alleen online gelden, denk aan de wet koop op afstand, deze is specifiek gericht op het internet. Met de opkomst van het internet is het intellectueel eigendomsrecht ook enorm gegroeid. Maar daarnaast zijn er nog meer rechtsgebieden die behoren tot het zo geheten internetrecht. Ben je hier nieuwsgierig naar? Lees dan zeker nog even verder en ontdek welke rechtsgebieden er vallen onder het internet recht.

Welke rechten/wetten behoren tot het internet recht?

Het internetrecht bestaat uit tal van andere rechtsgebieden. Denk aan het privacy recht, auteursrecht, intellectueel eigendomsrecht, ICT recht en nog veel meer. Ben je nieuwsgierig welke rechten en wetten behoren tot het internetrecht? Lees het hier: https://www.lawfox.nl/internetrecht/.

Conflict opgelopen

Heb je een conflict opgelopen met betrekking tot het internetrecht? Schakel dan zo snel mogelijk de hulp in van een internetrecht advocaat. Hij of zij kan je adviseren en helpen bij het oplossen van een conflict op een manier die voor jou het voordeligst is. Heb je het vermoeden dat je zelf een conflict hebt opgelopen of dat iemand misbruik maakt van jouw werk, bewust of onbewust? Ook dan is het van belang om zo snel mogelijk te handelen. Hoe eerder je er bij bent hoe beter je de schade kunt beperken. Dit is voor zowel jezelf als de tegenpartij het voordeligst. Wacht niet te lang voordat je ingrijpt, vraag advies aan een advocaat die gespecialiseerd is in het internetrecht en handel samen over het conflict.

https://www.lawfox.nl/internetrecht/